Taktyper du bør vurdere nå

19 november 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er utrolig mange taktyper på markdet og mye man skal tenke på når man skal finne et nytt tak. Her skal vi se litt nærmere på hva, og hvordan du skal tenke når du skal legge tak. Det er kanskje ikke alt du er klar over? La oss se på det. 

Husk takberegning!

Det er et par ting man skal huske på når man skal legge nytt tak, før vi ser litt nærmere på hva slags taktyper du bør vurdere akkurat nå. Det handler om hvor mye tak du rent faktisk skal kjøpe. Takberegning er derfor en viktig del av å finne et nytt tak, da det er svært viktig at man får den helt korrekte mengden materiale for å legge på taket. Det er heldigvis enkelt å beregne, men sørg for å måle korrekt, hvis du skal legge tak selv. 

Takberegning

Hva skal jeg velge?

Det er også sånn at det finnes en rekke forskjellige typer tak man kan velge mellom, og det er ikke samme hvilken man velger. Forskjellige taktyper har ulike egenskaper, og det er viktig at man sørger for å velge en type som ikke bare estetisk, men også funksjonelt passer til den konstruksjonen du skal legge tak på. Det kan for eksempel være på et hus, en hytte, et skur, en garasje eller et lite anneks. Det er forskjell på hvilke takbehov du har. Hvis det for eksempel er snakk om et skur eller en garasje, så kan det være praktisk med en type tak som slipper inn lys.

Da gjelder det andre taktyper enn klassisk skifer eller teglstein. Da kan man i stedet se på taktyper av plast som er gjennomsiktige, men slitesterke, så man kan få dagslys inn. Det er nemlig mange moderne materialer på markedet, så det kan lønne seg å sjekke ut disse i tillegg til de klassiske. 

Flere nyheter