Smarte løsninger for overvåking

28 januar 2022
Maria Laugesen

editorial

Det kan være veldig smart å tenke over videoovervåkning i hjemmet, fordi det er med til å øke sikkerheten på eiendommen og kan bidra til å forebygge innbrudd eller lignende. Det finnes mange muligheter på markedet, og her kan du bli klokere på hva du bør tenke over.

Hvordan plasseres videoovervåkning

Det er utrolig viktig å vite hvordan du bør plassere din videoovervåkning. Her har du mulighet til å få individuell veiledning fra fagpersoner, men det finnes også noen grunnleggende ting som du kan bruke.

For eksempel bør du ha kamera som viser alle innganger til huset – både inngangsdøren, men også hagedør, kjellerdør eller lignende. Det er også viktig å ha kamera som viser oppkjørselen og området rundt garasje eller carport, fordi uvedkommende gjester ofte ferdes i bil. Da kan du være heldig å få nummerskiltet eller lignende.

4G kamera

Hva bør du tenke over?

Men det er ikke bare plasseringen som er viktig når du velger videoovervåkning. Det er nemlig også avgjørende hvilken type kamera du velger. Her finnes det blant annet modeller som egner seg for innendørs eller utendørs bruk, og noen som fungerer bedre i mørke enn andre. 

Det finnes også 4G kamera som ikke er avhengig av Wi-Fi for å kunne fungere. Dette er utrolig smart dersom du plasserer ditt kamera uten for Wi-Fi rekkevidde, for eksempel utendørs eller på hytten. 4G overvåkningskamera fungerer – som navnet sier – med data, og derfor får du alle «online» fordelene med.

Det betyr at du f.eks. kan følge med på telefon eller PC, når du ikke er hjemme. Du kan også sette opp en varsel slik at du får melding når kameraet registrerer bevegelse, og på den måten vite om det skjer noe rundt huset. Det gir en mye større følelse av trygghet i hverdagen, og reduserer risikoen for uvedkommende gjester i huset.

Flere nyheter