Leker for barn i alle aldersgrupper

17 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Er du på utkikk etter leker til barna dine, da vil du sikkert gjerne finne noe som både er trygt å bruke for barna, som er underholdende og lærerikt, og som samtidig er slitesterkt. Men hvilken type leker kan du egentlig velge mellom?

Velg de riktige leker

Det helt riktige valget av leker avhenger av mange ting. I høy grad avhenger det av barnets alder, utviklingsnivå og ikke minst interesser. Alderen er avgjørende fordi den har betydning for hva som er sikkert å bruke for barna, og samtidig hva de faktisk får noe ut av og synes er morsomt. 

Du kan blant annet velge leker i disse kategorier:

Bøker og puslespill

Denne type leker er herlige for barn når de skal utvikle språket, og kjenne igjen figurer og farger. De finnes i mange varianter, og derfor kan barna allerede ha glede av de fra de er bare noen måneder gamle og hele veien gjennom barndommen. 

leker

Bamser, dukker og figurer

Aktivitetsdyr, søte og myke bamser, figurer av mennesker og dyr, fine dukker og mye mer – denne kategorien byr på masse leker som barna vil elske fra de er ganske små, og som faktisk kan brukes gjennom hele barndommen. Lekene stimulerer både språk, berøringssans, fantasi og mye mer.

Løpesykler, drager og trampoliner

Det finnes masse herlige leker som stimulerer til bevegelse og aktivitet gjennom lek, og disse tre er bare noen av de mange. De er perfekte når du vil ha barna til å bruke litt energi samtidig med at de trener motorikken og har det utrolig gøy. De fleste leker i denne gruppen egner seg best for litt større barn, fordi det krever at de kan gå og har en viss stabilitet og motorikk.

Slik finnes det leker i mange varianter og typer som kan stimulere og underholde barn i alle aldersgrupper.

Flere nyheter