Hvordan velge riktig gitar?

07 mai 2021
Maria Laugesen

Skal du finne din første gitar, da kan det være vanskelig å vite hva man skal velge. Det finnes nemlig utrolig mange varianter og modeller på markedet, og derfor er det ikke let å finne det helt riktige som passer for deg og dine behov.

Som nybegynner anbefales det å velge en akustisk gitar frem for en el-gitar. Den er rett og slett enklere å kontrollere, og det er mindre teknisk. Finner du senere ut at du er glad i den elektriske lyden, da kan du alltid gå trinnet videre til en el-gitar når du har lært det grunnleggende.

Velg mellom flere typer gitarer

Innen akustiske gitarer finnes det også flere valgmuligheter. Det mest opplagte valget for nybegynnere er en spansk gitar som også kalles en klassisk gitar. Den har myke strenger, er lett å holde om og er den minst tekniske av de forskjellige typene. Det er denne du vil kjenne igjen som en helt vanlig gitar.

Du kan også velge en stålstrengs-gitar som er litt mer avansert, men som likevel kan henvende seg til nybegynneren som foretrekker lyden fra denne typen.

Vær oppmerksom på at dersom du er venstrehendt, så bør du velge en gitar som passer spesifikt for dette.

Hvilken modell skal du velge

Når du har valgt mellom el-gitar, spansk gitar og stålstrengs-gitar skal du finne det spesifikke instrumentet som du vil ha. På Danmusikk.no kan du finne et stort utvalg av disse sånn at du kan bli klokere på hvilken som passer for deg.

Du bør legge vekt på at størrelsen passer for deg, og selvfølgelig at du er glad i designen. I tillegg skal du tenke over om den skal ha særlige egenskaper som for eksempel innebygd pickup. Du kan se gjennom utvalget for å finne din favoritt blant de mange modeller allerede i dag.

Flere nyheter