Hvordan lager du et regnskap?

01 november 2021
Maria Laugesen

editorial

Hva skal et regnskap inneholde, og hva er viktig å huske på når du utfører det? Og er det egentlig deg selv som skal stå for regnskapet i bedriften, eller er det bedre å gi oppgaven videre til en annen? Få svar på dine spørsmål her.

Hva inkluderer et regnskap?

Helt overordnet er regnskapet en oversikt over bedriftens inntekter og utgifter. Samtidig er MVA-oppgaver også en del av regnskapsområdet. Men det er ikke nok bare å notere disse beløp, du må selvfølgelig også ha den nødvendige dokumentasjonen. Dette er forskjellige bilag som kvitteringer, fakturaer og lignende. 

Alt dette må føres inn i et regnskapsprogram så det alltid er oppdatert, og så du kan utføre årsregnskapet på en enkel og riktig måte. 

Dette kan for noen selvstendig næringsdrivende være en stor oppgave hvis de har medarbeidere og ikke selv er eksperter på regnskapsområdet. På den andre siden kan for eksempel små enkeltpersonforetak kanskje fint håndtere det selv uten de store problemer.

Du kan velge et regnskapsbyrå

Det trenger ikke nødvendigvis å være deg selv som står for regnskapet, og faktisk kan det være mange fordeler ved å la andre håndtere oppgaven. Det gjelder spesielt for små og mellomstore virksomheter som har mer enn de selv kan håndtere, men som ikke vil ansette en fulltid for å klare økonomien.

Her kan du bruke et regnskapsbyrå som hjelper bedriften til å få styr på regnskapet i hverdagen, og som sørger for at årsregnskap, MVA og lignende blir rapportert på den riktige måten og det riktige tidspunktet. Da er du sikker på at arbeidet blir utført ordentlig og i forhold til alle gjeldende regler, noe som ellers kan være litt vanskelig å ha styr på selv. Det kan gi deg mer ro i magen og spare deg for mye tid og bekymringer i din bedrift.

Flere nyheter