Hvilken lyskilde skal du velge?

07 desember 2021
Maria Laugesen

editorial

Lys er en viktig del av innredningen vår. Både det naturlige lyset som kommer inn fra vinduene våre, men uten tvil også den belysningen vi selv tilfører via lamper og andre lyskilder i hjemmet. Men hvordan velger du den riktige belysningen til ditt hjem?

Forskjellige typer belysning

I hjemmet bør du tenke på å ha ulike typer lamper og belysning. Først og fremst må du ha selve grunnbelysningen som gir det overordnede lyset i rommet. Det kan f.eks. være en pende eller spots i taket. Denne bør være ganske dominerende i rom som bad og kjøkken der du trenger et sterkt lys i det meste av rommet.

image

 

I tillegg til dette bør du velge dekorasjonsbelysning som skaper personlighet og koselig atmosfære i rommet, både når det er av og på. Det brukes spesielt i stuen og soverommet. I tillegg til dette har vi ofte behov for arbeidslys over f.eks. skrivebordet eller i lesekroken, eller du kan velge lys som setter fokus på bestemte områder eller elementer i hjemmet.

 

Det er en kombinasjon av disse tingene som skaper effektiv, flott og koselig belysning i hjemmet.

Velg LED fra start til slutt

Men hvordan skal lampene dine lyse? For du må selvfølgelig ha lyspærer eller andre lyskilder, som sørger for et godt lys i rommet. Her kan du med fordel velge LED hele veien gjennom. Uansett om det er snakk om vanlige lyspærer til en pendel eller gulvlampe, spots i taket eller tilmed utendørs belysning.

Med LED utnyttes energien nemlig mer effektivt, og det betyr både at du sparer penger på strømmen hvert år på grunn av et lavere forbruk, men også at du tar bedre vare på miljøet. LED-lyskilder holder også lengre og må ikke skiftes ut så ofte, noe som både er praktisk, og som sparer deg for både tid og penger.

Flere nyheter