Hva er lån med sikkerhet?

28 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er blitt utrolig omfattende med lån på nettet, og derfor kan det være litt vanskelig å navigere i de mange begrepene og uttrykkene som florerer. Et av dem er lån med sikkerhet, og i dag skal vi se litt nærmere på hva dette betyr og innebærer. Det er kanskje ikke helt som du tror. 

Lån med og uten sikkerhet

Mange tror at lå med sikkerhet handler om hvor sikkert eller trygt det er å låne for deg. Det er dog faktisk ikke helt det det betyr. Det handler faktisk om hvor sikkert det er for banken eller lånestedet å låne deg penger. Det er altså du som skal stille sikkerhet, og det gjør man i form av verdigjenstander som for eksempel eiendom. Det er for at banken skal kunne få tilbake pengene sine hvis det mot all formodning skulle skjære seg med betalingen i henhold til den låneavtalen du inngår med banken. Denne typen lån er vanlig med lån i en fysisk bank.

lån

Det er derfor du som regel ser begreper som lån uten sikkerhet, når det er snakk om lån på nettet. Det er rett og slett fordi det gjerne er sånn at man ikke skal stille sikkerhet for lån online. Det er altså også større risiko involvert for bankene og lånestedene på nettet, og denne kompenserer de gjerne for ved å øke renter og gebyrer litt. Det er for at de skal ha en eller annen form for sikkerhet. Sikkerhet handler altså ikke om hvor trygt det er å låne, men om hvor trygt det er å låne bort. 

Sammenlign flere muligheter

Swiftbanker er en tjeneste som gir deg mulighet for å sammenligne flere lån og muligheter, med eller uten sikkerhet. Det er alltid lurt å se på låneeksempler og sammenligne flere muligheter, så man vet hva som finnes. 

Flere nyheter