Gode tips til et flott uteområde

06 februar 2023
Johanne Larsen

Begynner hagen eller uteområdet å se litt vel sjuskete ut? Da er det kanskje på tide med en overhaling. Her skal vi se på noen muligheter du kanskje ikke har tenkt på, så du kan få ryddet opp og gjort området ute lekkert og rent. 

Hva med asfalt? 

Asfalt

Et tips som man kanskje sjeldent hører i forbindelse med hage, er faktisk asfalt. Ved å asfaltere deler av et uteområde, eller ting som oppkjørsel, så kan det faktisk gi et stilrent og flott, minimalistisk uttrykk. Minimalisme gjør at det hele ser mer ryddig og rent ut, og det gjelder faktisk i like stor grad for uteområdet som det gjør for innredning. Derfor kan det være en god ide å vurdere nettopp asfalt hvis det er sånn at uteområdet trenger en liten overhaling, og man gjerne vil ha en ren og ensartet flate, som det er lett å holde pen over tid. Man kan lese mer om asfalt på https://nordasfalt.no/ hvis man vil asfaltere oppkjørsel eller uteområde. Det kan gi et rent og flott uttrykk som er enkelt å vedlikeholde. Det finnes mange løsninger på et flott uteområde. 

Vær kreativ med planter 

Det kan også være en god ide å være litt ekstra kreativ når det kommer til planter. Det er jo gjerne sånn at de fleste planter bare blomstrer om sommeren, og ergo ser hagen eller uteområdet dørgende kjedelig ut resten av året. Derfor kan det være en god ide å være litt kreativ når det kommer til planter. Kanskje er det på tide å tenke litt nytt her? Er det mulig å finne nye og spennende måter å arrangere planter på? Kan du finne nye typer planter, som er grønne større deler av året? Kan man innrede med lykter og utepeis, så man kan bruke det i flere sesonger? Her kan man tenke kreativt. 

Flere nyheter